Home » Информације о пријему пацијената

Информације о пријему пацијената

Ако се припремате за хоспитализацију, понесите:

  • пиџаму/спаваћицу са пресвлаком; веш;
  • хигијенски прибор, пешкир;
  • папуче;
  • бројеве телефона блиских рођака;
  • марамице (влажне, папирнате);
  • телефонску картицу за Хало говорницу;
  • новине, књиге, укрштене речи;
  • све лекове које сте пили код куће.

Поред кревета биће Вам обезбеђена мала наткасна са фијоком. Простор за одлагање ствари је веома мали тако да Вас молимо да понесете само неопходне ствари.

НЕМОЈТЕ НОСИТИ ВРЕДНОСТИ (накит, велике суме новца). НЕ ГАРАНТУЈЕМО ЗА ЊИХОВУ СИГУРНОСТ.

 

ЛЕКОВИ

Лекови које ћете добијати у болници биће Вам прописани од стране наших доктора. Веома је важно да знамо тачна имена лекова, које сте до доласка у болницу узимали, па би било добро да те лекове и покажете на пријему у болницу.

Таблете које Вам буду прописане од стране наших доктора ће Вам бити донете и стављене на наткасну поред Вашег кревета. Лекове које не покрива здравствено осигурање (нису на позитивној листи лекова), мораћете Ви или Ваши рођаци сами набавити.

 

СОБЕ

Собе су подељене на мушке и женске.

ПРЕВОЗ

Болница располаже својим возним парком и тиме омогућава превоз болесника на међуклиничка испитивања и прегледе на територији Београда, као и превоз у друге болнице у које се болесници преводе ради даљег лечења. Болница не омогућава превоз од и до куће.

УПУТ

Упут за болничко лечење, који Вам је неопходан, морате донети са собом приликом заказаног пријема у болницу, а добија се код лекара опште праксе Вашег дома здравља.

Уколико је индикован хитан пријем, биће неопходно да овај упут Ваши рођаци или пријатељи донесу док сте Ви у болници и то на следећи начин: ординирајући лекар болесника примљеног у болницу издаје потврду оверену својим потписом и печатом, која се доставља лекару опште праксе дома здравља хоспитализованог болесника и са њом узима упут за болничко лечење.

Уколико до изласка болесника из болнице не доставите упут за болничко лечење, болница ће бити принуђена да Вам достави рачун за целокупно лечење.

АКО НЕМАМО СЛОБОДНИХ МЕСТА НЕ МОЖЕМО ВАС ПРИМИТИ У БОЛНИЦУ РАДИ ДАЉЕГ ИСПИТИВАЊА И ЛЕЧЕЊА.